welkom nieuws beeld downloads duo varia contact links  
 
 

Kerstviering
Op 23 december 2017 waren Henriëtte van Rijn en ik in de ons al zo vertrouwde kapel van het Stadsklooster in Den Haag voor de kerstviering van het Straatpastoraat voor dak- en thuislozen. Wij droegen bij met het eeuwenoude Spaanse kerstliedje Qué bonito niño chiquito! (op de pagina 'duo' te beluisteren) en met het Napolitaanse wiegeliedje Ninna Nanna al Bambin Giesù.

Nino

Nieuwe opnamen
In maart 2018 hebben Henriëtte en ik nieuwe opnamen gemaakt voor deze website en natuurlijk ook voor www.stellamusica.nl.

Bredero-jaar
400 jaar geleden (op 23 augustus 1618) overleed Gerbrand Adriaenszoon Bredero. Susanne Winkler en ik brengen hem op zaterdag 29 september 2018 in het Pianola Museum te Amsterdam tot leven. Ook laten we in de 'Salon der Verzen' liederen van zijn tijdgenoten Hooft en Huygens horen. Kijk op www.feestderpoezie.nl.

 

Vihuela
Vihuela

De prachtige vihuela (Spaanse "gitaar" uit de 16e eeuw), die ik vorig jaar maart van de bouwer, Sebastián Núñez, in ontvangst mocht nemen, is op de pagina 'duo' te beluisteren in een compositie van Enríquez de Valderrábano. Als begeleidend instrument is ze (het is een zij en ze heet Ysabel, naar een lied van Alonso Mudarra) ook op de pagina 'contact' van www.stellamusica.nl in een lied van Mudarra te horen.

Vihuela

 

Claudio Monteverdi
Lamento d'Arianna

Vorig jaar begeleidde ik de beroemde ‘Klaagzang van Ariadne’, een schrijnend liefdesverdriet waarvoor Claudio Monteverdi zijn mooiste noten heeft gereserveerd. In juli 2018 staat Monteverdi weer op het programma en ga ik samen met Ben Bults (viola da gamba) de zangeressen Lucia en Margret Schouten begeleiden in 'Pur ti miro', het prachtige liefdesduet tussen Nero en Poppaea.