welkom nieuws beeld downloads duo varia contact links  
 
 

Nieuwe opnamen
Vorig jaar hebben Henriëtte van Rijn en ik in de kapel van het Stadsklooster in Den Haag bijgedragen aan de kerstviering van het Straatpastoraat voor dak- en thuislozen met het eeuwenoude Spaanse kerstliedje Qué bonito niño chiquito! (op de pagina 'duo' te beluisteren) en met het Napolitaanse wiegeliedje Ninna Nanna al Bambin Giesù. In diezelfde kapel hebben we in maart 2018 nieuwe opnamen gemaakt voor deze website en natuurlijk ook voor www.stellamusica.nl.

Nino

Bredero-jaar
400 jaar geleden (op 23 augustus 1618) overleed Gerbrand Adriaenszoon Bredero. Susanne Winkler, Simon Mulder, David Kwa, Benjamin Roberts en ik brachten hem (en zijn tijdgenoten Hooft en Huygens) op zaterdag 29 september 2018 in het Pianola Museum te Amsterdam tot leven: www.feestderpoezie.nl.

Internationale Luitdagen 2018
Heb je nog nooit een luit in je handen gehad maar zou je dat wel eens willen proberen? In één weekend veel mooie luitconcerten horen? Of een luit-orkest meemaken in een omvang zoals die sinds de 17e eeuw niet meer heeft geklonken? Kom naar Utrecht van 31 augustus t/m 2 september: www.luitdagen.nl.

 

Vihuela
Vihuela

De prachtige vihuela (Spanje, 16e eeuw) die Sebastián Núñez voor me heeft gebouwd, is op de pagina 'duo' te beluisteren in een compositie van Enríquez de Valderrábano. Als begeleidend instrument is ze (het is een 'zij' en ze heet Ysabel, naar een lied van Alonso Mudarra) ook op de pagina 'contact' van www.stellamusica.nl in een lied van Mudarra te horen.

Vihuela

Viola da gamba
Al enkele keren heb ik samengewerkt met Ben Bults (viola da gamba). Echt een verrijking: niet alleen zorgt Ben, als we een zanger of zangeres begeleiden, voor een mooie dragende baslijn, maar ook reageren luit en viola da gamba prachtig op elkaar. Gaan we vaker doen!

 

Claudio Monteverdi
Lamento d'Arianna

Vorig jaar begeleidde ik de Klaagzang van Ariadne, een schrijnend liefdesverdriet waarvoor Claudio Monteverdi zijn mooiste noten heeft gereserveerd.
In juli 2018 stond Monteverdi weer op het programma: Ben Bults (viola da gamba) en ik begeleidden Lucia en Margret Schouten onder andere in Pur ti miro, het beroemde liefdesduet van Nero en Poppaea, en Henriëtte onder andere in L'Amante segreto ("de stille aanbidder") van Barbara Strozzi. Het optreden was ter gelegenheid van mijn 70e verjaardag. Henriëtte, Lucia, Margret en Ben: dank jullie wel!