welkom nieuws beeld downloads stellamusica varia contact links  
 
 

Nieuwe opnamen
Vorig jaar hebben Henriëtte van Rijn, Ben Bults en ik in de kapel van het Stadsklooster in Den Haag bijgedragen aan de kerstviering van het Straatpastoraat voor dak- en thuislozen. We speelden oude kerstmuziek, maar ook het 20e-eeuwse Jul, jul, strålande jul van Gustaf Nordqvist. In diezelfde kapel hebben we in maart 2018 nieuwe opnamen gemaakt voor deze website en natuurlijk ook voor www.stellamusica.nl.

Nino

Bredero-jaar
400 jaar geleden (op 23 augustus 1618) overleed Gerbrand Adriaenszoon Bredero. Susanne Winkler, Simon Mulder, David Kwa, Benjamin Roberts en ik brachten hem (en zijn tijdgenoten Hooft en Huygens) op zaterdag 29 september 2018 in het Pianola Museum te Amsterdam tot leven: www.feestderpoezie.nl.

Luit en viola da gamba
Sinds het najaar van 2018 werk ik geregeld samen met Ben Bults en maakt hij ook deel uit van Stella Musica. Ben speelt viola da gamba, een instrument dat heel fraai combineert met luit en theorbe.

 

Vihuela
Vihuela

De prachtige vihuela (Spanje, 16e eeuw) die Sebastián Núñez voor me heeft gebouwd, is op de pagina 'stellamusica' te beluisteren in een compositie van Enríquez de Valderrábano. Als begeleidend instrument is ze (het is een 'zij' en ze heet Ysabel, naar een lied van Alonso Mudarra) ook op de pagina 'contact' van www.stellamusica.nl in een lied van Mudarra te horen.

Vihuela

 

 

Claudio Monteverdi
Lamento d'Arianna

In 2017 begeleidde ik de Klaagzang van Ariadne, een schrijnend liefdesverdriet waarvoor Claudio Monteverdi zijn mooiste noten heeft gereserveerd.
In juli 2018 stond Monteverdi weer op het programma: Ben Bults (viola da gamba) en ik begeleidden Lucia en Margret Schouten onder andere in Pur ti miro, het beroemde liefdesduet van Nero en Poppaea, en Henriëtte onder andere in L'Amante segreto ("de stille aanbidder") van Barbara Strozzi. Het optreden was ter gelegenheid van mijn 70e verjaardag. Henriëtte, Lucia, Margret en Ben: dank jullie wel!