welkom nieuws beeld downloads duo varia contact links  
 
 

Muziekvrienden
Ik ben altijd in voor allerlei grote of kleine projecten, maar ik heb ook vaste muziekvrienden:
> Hoewel het Haags Barokgezelschap een projectkoor en -orkest is, mag ik bij de cantates en concerten vaak deel uitmaken van het continuo.
> Een sfeervol concert of een verrassend muzikaal intermezzo? Kom luisteren naar het duo Stella Musica: Henriëtte (sopraan) en Wouter. Kijk op de pagina "duo" of ga meteen naar www.stellamusica.nl.

Blijven leren
Muziek is iets waarop je nooit uitgestudeerd bent en waarin je je kunt – en moet – blijven ontwikkelen. Hoewel ik al vanaf mijn elfde jaar gitaar speel en luit vanaf mijn eenentwintigste (of zo), profiteer ik nog altijd van de enorme kennis van mijn leraar Willem Mook en geniet ik van de gulheid waarmee hij daar van uitdeelt. Maar ook als begeleider mee naar een zangles bij Titia van Heyst is altijd weer een feestje.

Prijsvraag
Die vage achtergrond bij "nieuws", welke muziek is dat toch? Maak kans op een voetreis naar Rome voor twee personen!
Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

 

Mijn instrumenten
6 oktober 2013: het is zover! Carel Huiskamp overhandigt mij de tienkorige (19-snarige) renaissanceluit die hij voor me gebouwd heeft, een instrument met een prachtige heldere en toch warme klank.

Liefde op het eerste gezicht

Sebastián Núñez heeft een imposante chitarrone (= theorbe) voor me gemaakt, in a-stemming zoals ten tijde van Monteverdi gebruikelijk was. Van hem heb ik sinds maart 2017 ook een prachtige vihuela de mano, een Spaans gitaar-achtig instrument (maar wel in luit-stemming) uit de zestiende eeuw; zie de foto's op de pagina 'nieuws'.
Ook van Martin de Witte heb ik twee instrumenten: een basluit en een wondermooie theorbe in g-stemming.

 

Deel van het geheel
Soms vragen mensen op een bezorgde toon aan me of het niet frustrerend is om met een zacht instrument als een luit of theorbe in een groot ensemble te spelen, bijvoorbeeld in sommige Bachcantates of in de Matthäus Passion. Het lijkt hun sneu als je niet als afzonderlijk instrument gehoord wordt. Maar het antwoord is eenvoudig: ik ken geen enkele luitist die daar onder gebukt gaat: je draagt toch met veel speelplezier bij aan het totale klankbeeld, en als je een paar momenten hebt – en die zijn er altijd in een aria of recitatief – waarop je er even met een mooi akkoord doorheen kunt komen, dan geeft dat alleen maar extra voldoening.

Nederlandse Luitvereniging
Als bestuurslid van de NLV mag ik bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze kleine maar fijne vereniging. Natuurlijk zijn we ook op Facebook te vinden.

 
Sebastián Núñez      Lucia Schouten      Susanne Wnkler      Henriëtte van Rijn      Ben Bults      Gilles Michels      Titia van Heyst      Willem Mook